Följ med oss till Bologna och Modena

 

Vi, Paola Rossi och Sanna Töringe, har arbetat tillsammans i flera år och haft många roliga grupper i Rom. Nu beger vi oss norrut, till den vackra medeltida staden Bologna med sina ockrafärgade hus, arkader och höga torn. Här finns både den vackra arkitekturen, konsten och den goda maten. Med oss har vi en fantastisk guide, Monica Gandini, som talar svenska.

Vi kommer att bo på ett trivsamt hotell, Hotel Porta san Mamolo. Middagar äter vi varje kväll tillsammans på väl utvalda små trattorior, förutom en kväll då vi kommer gå hem till signora Lella som ska lära oss göra tortellini och en äkta bolognesisk ragù. Luncherna äter vi förstås också tillsammans. Det blir på en anrik Osteria och i olika trädgårdar om vädret tillåter. Det brukar var fint väder i april!

Onsdagen 3 april träffas vi på hotellet. Vi tar en promenad till ett av Bolognas många piazzor för en aperitivo innan vi går till kvällens restaurang.

Torsdagen 4 april är helt vikt åt Monica. Hennes guidning av staden med dess kyrkor och universitet är berömd, vi kommer att bli så stimulerade, roade och upplysta. Matlagning och middag tillsammans på kvällen hemma hos signora Lella.

Fredagen 5 april gör vi utflykt till Modena, där vi vandrar runt i den antika stadskärnan och matmarknaden. Sedan vidare till en acetaia, där man tillverkar Modenas svarta guld, Aceto Balsamico Tradizionale. Vi får även besöka ägarens villa i jugendstil där Bernardo Bertolucci spelade in scener till den berömda filmen 1900. Lunch äter vi i ägarens trädgård. Vi avslutar utflykten med Pavarottimuseet där vi får en guidad tur på engelska. Middag i Bologna på kvällen.

Lördagen 6 april åker vi ut på landet till Fratelli Rosso, ett mejeri där man tillverkar parmesanost. De båda bröderna kommer visa oss sin skatt av 4000 parmesanostar och där kan vi också handla. Efter lunch fortsätter vi till en vingård där vi bland annat får prova god porlande lambrusco, Emiliens lätta rödvin. På kvällen äter tillsammans middag på ännu en bra restaurang i Bologna.

 Söndagen 7 april är det hemfärd efter frukost. 

 Det kommer vara spirande vår och vi kommer att njuta så!

 

Pris
Resan kostar 17.480
Enkelrumstillägg 2660:-

Allting ingår, utom flyg och transfer till och från flygplatsen.
Resegaranti gäller.

Vi rekommenderar er att ha utökad reseförsäkring. Kom ihåg att ta med er europeiska sjukförsäkringskortet. Det kan ni få från försäkringskassan. Vi rekommenderar er också att ha utökad reseförsäkring.

 

Vit tryffel och röda viner 2024

Trädgårdar, trattorior och tant